Direktlänk till inlägg 23 oktober 2011
Jag tänkte gå igenom steg för steg hur jag gjorde en testtårta inför ett bröllop:
Först så delade jag tårtbottnen som jag låtit stå i kylen ett dygn med en sk tårtskärare, en tråd på en båge som gör att man får helt jämna lager!
Sedan började jag att bre ut vitchokladmoussen på nedersta delen och sedan hallonmoussen på andra lagret...
Sedan spacklade jag tårtan med smörkräm för att den skulle bli jämn runt om...
Sedan la jag över locket av sockermassa, använder sockermassa då det är så mycket enklare att jobba med än marsipan...
Sedan satte jag ett svart sidenband runt kanten...
Sedan började jag sätta dit blommor som jag stansat ut tidigare...
Sedan penslade jag på lite silverdust för att få lite skimrande yta på de vita blommorna...
Till sist satte jag i silverkulor i de svarta blommorna...
Visst blev den fin!?! :D
Ljus botten. Fylld med jordgubbsmousse, jordgubbssylt och vaniljkräm. Spacklad med smörkräm. Täck och dekorerad med sockerpasta. ...
Ljusa bottnar. Fyllda med hallonmousse, hallonsylt med mosade hallon och vaniljkräm. Spacklad med smörkräm. Täckt med marsipan och dekorationerna är gjorda i marsipan och sockerpasta. ...
Ljusa bottnar. Fyllda med jordgubbsmousse, jordgubbssylt och vaniljkräm. Spacklade med smörkräm. Täckta och dekorerade med marsipan. ...
Om man vill ha en gräddtårta eller något annat och ingen täckt tårta så kan man bara beställa en sk caketopper. Ljus botten. Fylld med jordgubbsmousse, jordgubbssylt och vaniljkräm. Spacklad med grädde. Dekorerad...
Ljus botten. Fylld med jordgubbar/jordgubbssylt, vaniljmousse och jordgubbsmousse. Spacklad med smörkräm. Täckt och dekorerad med marsipan. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 | |||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|