Hembakat av alla dess slag!

Direktlänk till inlägg 23 oktober 2011

Steg för steg

Av Therese Andersson - 23 oktober 2011 23:04


  Jag tänkte gå igenom steg för steg hur jag gjorde en testtårta inför ett bröllop:

Först så delade jag tårtbottnen som jag låtit stå i kylen ett dygn med en sk tårtskärare, en tråd på en båge som gör att man får helt jämna lager!


Sedan började jag att bre ut vitchokladmoussen på nedersta delen och sedan hallonmoussen på andra lagret...

 

Sedan spacklade jag tårtan med smörkräm för att den skulle bli jämn runt om...

 

Sedan la jag över locket av sockermassa, använder sockermassa då det är så mycket enklare att jobba med än marsipan...

 

Sedan satte jag ett svart sidenband runt kanten...

 

Sedan började jag sätta dit blommor som jag stansat ut tidigare...

 

Sedan penslade jag på lite silverdust för att få lite skimrande yta på de vita blommorna...

 

Till sist satte jag i silverkulor i de svarta blommorna...

 

Visst blev den fin!?! :D

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Therese Andersson - 1 augusti 2013 12:31

          Ljus botten. Fylld med jordgubbsmousse, jordgubbssylt och vaniljkräm. Spacklad med smörkräm. Täck och dekorerad med sockerpasta. ...

Av Therese Andersson - 1 augusti 2013 12:30

         Ljusa bottnar. Fyllda med hallonmousse, hallonsylt med mosade hallon och vaniljkräm. Spacklad med smörkräm. Täckt med marsipan och dekorationerna är gjorda i marsipan och sockerpasta. ...

Av Therese Andersson - 1 augusti 2013 12:29

          Ljusa bottnar. Fyllda med jordgubbsmousse, jordgubbssylt och vaniljkräm. Spacklade med smörkräm. Täckta och dekorerade med marsipan. ...

Av Therese Andersson - 30 juni 2013 18:46

Om man vill ha en gräddtårta eller något annat och ingen täckt tårta så kan man bara beställa en sk caketopper.                     Ljus botten. Fylld med jordgubbsmousse, jordgubbssylt och vaniljkräm. Spacklad med grädde. Dekorerad...

Av Therese Andersson - 16 juni 2013 16:06

         Ljus botten. Fylld med jordgubbar/jordgubbssylt, vaniljmousse och jordgubbsmousse. Spacklad med smörkräm. Täckt och dekorerad med marsipan.   ...

Presentation


I denna bloggen samlar jag alla mina bakverk och tårtor! Hoppas ni blir frestade!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards